X

Heräsikö uteliaisuus?

Poikkea toimistollamme Helsingissä tai Jyväskylässä. Tai ota meihin yhteyttä sinulle sopivalla tavalla.

Tuoreen Worldcom Confidence Indexin mukaan energia-alan yritysjohdon luottamus tulevaan on kohentunut toimialoista eniten. Huhtikuun raportin mukaan yritysjohto on keskimääräistä luottavaisempaa yleishyödyllisissä palveluissa, terveydenhuollossa, tietotekniikassa, teollisuudessa ja kiinteistöalalla. IT-sektorilla luottamus on laskenut huolimatta alan menestyksestä pandemian aikana.

Uusin Worldcom Confidence Index (WCI) -raportti kertoo liikkeenjohdon luottamustasoista 11 teollisuudenalalla. Raportti tarkastelee maailmanlaajuisesti yli 54 000 yritysjohtajan kiinnostuksen kohteita ja mittaa heidän luottavaisuuttaan ​​ja huolestuneisuuttaan näistä aiheista patentoidulla tekoälyä hyödyntävällä menetelmällä.

Vähittäiskauppa ja kuluttajapalvelut on energia-alan jälkeen toiseksi vähiten luottavainen toimiala, jonka johto kantaa huolta maailmanlaajuisista toimituksista ja mahdollisuuksistaan paikallisiin hankintoihin. Syynä voi olla myös työntekijöiden uupumus, koska ala on kärsinyt rajoituksista viimeisten 12 kuukauden ajan. Henkilöstö on myös joutunut työskentelemään muita korkeamman riskin oloissa ja ottamaan vastaan rankkaakin asiakaspalautetta.

Kestokulutushyödykkeiden kaupasta vastaavat johtajat ovat hieman luottavaisempia, mutta tunnelmat alalla ovat silti alle keskitason. Alalla on sekä voittajia että häviäjiä. Kodin viihde-elektroniikka ja sisustus ovat menestyneet hyvin, samoin kuin verkossa aktiivisesti toimiva vähittäiskauppa. Rakennustarvikkeiden maailmanlaajuinen kysyntä ei ole kehittynyt yhtä hyvin.

Ilmastonmuutoksen torjunta ja kestävä kehitys nousussa

Tietotekniikkasektorin johtajien luottamus on edelleen keskimääräistä korkeampi, mutta se on laskenut huhtikuun 2020 jälkeen selvästi, keskimäärin 3,2 prosenttiyksikköä. Viestintään ja ryhmätyöskentelyyn keskittyvät IT-tuotteet ja palvelut ovat pandemian ajan olleet hyvin kysyttyjä. Useiden hybridityön mallia tukevien tuotteiden kysyntä onkin vahvistunut etätyön yleistyessä. Luottamuksen lasku voi viitata huoleen kysynnän kasvun taittumisesta, kun pandemian taantumavaikutukset alkavat näkyä.

Energiayhtiöiden vahvistunut veto voi olla reaktio Yhdysvaltojen Joe Bidenin hallinnon omaksumaan uuteen ilmastomuutoslinjaan ja Kiinan ja Yhdysvaltojen sitoututumiseen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Iso-Britannian päätös vähentää hiilidioksidipäästöjä 78 prosentilla vuoteen 2035 mennessä osoittaa, että tämä aihepiiri korostuu yritysjohtajien ulostuloissa tulevina kuukausina. Kestävän kehityksen kysymykset ovat nyt toimitusjohtajien ja yleishyödyllisten palvelujen tarjoajien ykkösasia.

Henkilöstön osaaminen ja osaajien pitäminen kiinnostavat kaikilla aloilla

Terveydenhuollon johtajat ovat tarkastelluista 11 alasta toiseksi luottavaisimpia. Huolta aiheuttavat kuitenkin tietosuojaan ja -turvaan liittyvät kysymykset sekä kilpailu alan osaajista. Worldcomin huhtikuussa julkaistu Healthcare Monitor -raportti nosti myös esiin etenkin lääkeyhtiöiden vähäisen verkkoviestinnän ja sosiaalisen median mahdollisuuksien hyödyntämisen.

Henkilöstön osaaminen ja uudelleenkoulutus ovat edelleen tärkeimpiä yritysjohdon kiinnostuksen kohteita kaikilla tarkastelluilla toimialoilla.

Worldcom Public Relations Groupin puheenjohtaja Roger Hurnin mukaan toimialojen luottamustasojen vaihtelu merkitsee niiden johtajille erilaisia ​​viestinnän haasteita ja mahdollisuuksia. – Yksi keskeinen oppi liittyy organisaatiokulttuuriin ja siihen, miten kulttuuriin sisäistetään tulevaisuuden menestykselle elintärkeä osaaminen.

Yhteyshenkilö: Todd Lynch, (904) 233-0123,

 

Global-confidence-by-Industry-2021

Kirjoittanut: Tiinu Wuolio
Julkaistu: 24.05.2021

Sinua voisi kiinnostaa myös