X

Heräsikö uteliaisuus?

Poikkea toimistollamme Helsingissä tai Jyväskylässä. Tai ota meihin yhteyttä sinulle sopivalla tavalla.

Vaikuttaa siltä, että maailman yritysjohtajat näkevät teknologian tärkeänä ratkaisuna ongelmiinsa koronapandemian jälkimainingeissa. Toisaalta joustavat työtavat ja hybridityö herättävät paljon huolta.

Tammikuun 2022 Worldcom Confidence Index -raportti kertoo, miten yritysjohtajien luottavaisuus eri teemoissa vaihtelee ja missä aiheissa he ovat aktiivisimpia verkon eri areenoilla.

Tammikuun raportti paljastaa mielenkiintoisen ristiriidan. Teknologian mahdollisuuksiin yhteistyössä ja innovoinnissa suhtaudutaan luottavaisesti, mutta hybridityö huolettaa. Taulukosta näkyy myös pandemian jäljiltä kohonnut luottamus kriisinhallinta-teemassa.

Teknologia ihmisten edelle?

Raportin valossa näyttää siltä, että teknologian hyödyntämisessä on tapahtumassa edistyksellinen muutos. Yritysjohtajien luottavaisuus on noussut marraskuun luvuista teknologian hyödyntämisen teemassa. Teknologian käyttö innovointiin ja yhteistyöhön herättää nyt enemmän luottamusta kuin viime vuoden lopulla.

Samalla on noussut luottamus tekoälyn mahdollisuuksiin. Yritysjohtajat saattavatkin nähdä teknologian ratkaisuna asiakkaiden uudenlaisiin toiveisiin, joita on muuttanut ennen kaikkea pandemia-aika.

Maailman yritysjohtajien näkökulmasta teknologia saattaakin olla reitti menestykseen, eivät ihmiset. Luottamus työntekijöistä kiinni pitämiseen on laskenut jyrkästi viime vuoden lopusta.

Samaan aikaan luottamus merkityksellisyyttä korostavaan toimintaan on kasvanut. Saattaa olla, että johtajat keskittyvät pitämään kiinni lähinnä niistä työntekijöistä, jotka uskovat organisaation olemassaolon tarkoitukseen ja hyväksyvät uudet tavat toimia.

Hybridityö huolettaa eniten

Yleisesti tunnettu pandemia-ajan seuraus on ollut hybridityö. Yritysjohtajat eivät ehkä ole vakuuttuneita siitä, että parhaat toimintatavat uuteen työtapaan ja joustavaan työhön olisi löydetty.

Raportin mukaan luottamus hybridityöhön ja joustavaan työhön jatkoi heikkenemistään. Itse asiassa huolta oli ilmassa tässä aihepiirissä kaikkein eniten.

Vaikka näkemyksissä teknologian mahdollisuuksista on tapahtunut muutoksia, eniten puhuttaneet aiheet ovat kuitenkin pysyneet ennallaan. Yritysjohtajat keskustelivat lukujen valossa eniten tasa-arvo- ja inklusiivisuuskysymyksistä, työntekijöistä kiinni pitämisestä ja taloudesta.

Luottoa kriisinhallintaan löytyi tammikuussa

Seuraavat raportit näyttävät, miten yritysjohtajat reagoivat muuttuneeseen tilanteeseen Euroopassa. Tammikuun raportista selviää, että luottamus kriisinhallinnassa on kohonnut jopa toiseksi eniten raportin käsittävistä teemoista, vaikka keskustelun määrä aiheesta jää kauas muiden aiheiden taakse.

Suomessa puhutaan kriisinhallinnasta raportin mukaan vain vähän. Luottavaisuudessa tai huolestuneisuudessa kriisinhallintaan ei näytä tapahtuneen muutoksia viime vuoden lopulta.

Kuten edellisessä raportissa, Suomessa luottavaisuus on kasvanut edelleen erityisesti tekoälyn mahdollisuuksiin ja kestävään liiketoimintaan. Ne olivat myös aiheita, jotka puhuttivat eniten.

Katso englanninkielinen videokooste Worldcom Confidence Index -raportin tammikuun tuloksista:

Worldcom Confidence Index -raportti (WCI) kertoo kuukausittain, mikä yritysjohtajia puhuttaa. Tekoälyn avulla tarkastellaan yli 100 000 yritysten ylimpään johtoon kuuluvan ammattilaisen luottavaisuutta ja huolestuneisuutta 20 aihepiirissä kansainvälisesti. 

Worldcom Public Relations Group

Worldcom Public Relations Group (Worldcom) on maailman johtava itsenäisesti omistettujen suhdetoiminta- ja viestintäyritysten yhteistyöorganisaatio. Sen 132 toimistoa työllistävät yli 2000 työntekijää 115 kaupungissa, 49 maassa, kuudessa maanosassa. Worldcomin partnerit tarjoavat ainutlaatuisen yhteyden markkinoilleen. Worldcom-partnereiden yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna 30 034 miljoonaa dollaria. Suomessa Worldcomia edustaa Viestintätoimisto Medita Oy.

Kirjoittanut: Aino Soutsalmi
Julkaistu: 08.03.2022