Uuden oppiminen on viestinnän ammattilaisten arjessa jatkuvaa. 7.11. meditalaisten osaamista päivitettiin porukalla, kun journalistiikan tutkijatohtori Markus Mykkänen Jyväskylän yliopistosta avasi viestijöiden roolia päätöksenteossa tiimipäivässämme Helsingin toimistolla.

Meditan tiimipäivässä Markus Mykkänen avasi viestinnän ammattilaisten roolia organisaation päätöksenteossa.

Viestinnän ammattilaisten roolista organisaation päätöksenteossa helmikuussa väitellyt Mykkänen johdatteli aiheeseen tutkimustiedon kautta. Kirjallisuuteen sekä viestintäpäälliköiden ja tiedottajien haastatteluihin perustuvat tutkimustuloksetkin osoittivat, että organisaatioissa roolit vaihtelevat strategisesta kumppanuudesta tiedonjakajan rooliin.

Mitä korkeampi PR:n tuki päätöksenteolle on, sitä suurempi on viestinnän arvo organisaatiossa. Lähtökohta hyvälle viestinnälle on, että viestinnän ammattilainen on mukana niissä paikoissa, joissa asioita päätetään ja niistä keskustellaan. Päätöksenteon tukemisessa viestinnän ammattilaiset itse arvostavat teknisten taitojen lisäksi erityisesti liiketoiminnan ja johtamisen osaamista. Mykkäsen väitöskirjaan voit tutustua lisää täällä

Osaamisen kehittäminen on strateginen valinta

Viestintäammattilaisten roolien avaaminen herätti paljon keskustelua muun muassa viestinnän suhteesta vallankäyttöön ja organisaation etuun. Mitä eroa esimerkiksi on päätöksentekoon vaikuttamisella ja päätöksenteon tukemisella viestinnän ja suhdetoiminnan keinoin.

Roolipohdinnat pohjustivat hyvin myös loppupäivän ohjelmaa. Iltapäivä käytettiin yhteiseen työskentelyyn Meditan strategian parissa. Henkilöstön osaaminen ja sen kehittäminen valituilla toimialoilla on yksi tärkeimmistä palasista tästä näkökulmasta, jotta voimme tukea asiakasyritystemme toimintaa mahdollisimman tuloksellisesti.

Yhdessä satsaamme niin viestinnän taitojen, toimialaosaamisen kuin liiketoimintaymmärryksen jatkuvaan kehittämiseen. Tietoa imetään paljon arjen keskellä eri lähteistä ja jaetaan oman porukan kesken. Lisäksi jokaisella tiimiläisellä on omaa osaamista syventäviä täsmäkoulutuksia ja tapahtumia kalenterissaan.

Juuri nyt ajankohtaisia ovat markkinoinnin automaatiojärjestelmä Hubspotin ja Google Adsin eri sertifikaatit. Täsmäkoulutuksista hyviä esimerkkejä ovat Tommin suorittama Inforin Konsultin koulutusohjelma ja Tiinun tuore kauppakamarin HHJ-tutkinto (Hyväksytty hallituksen jäsen). Yksi loppusyksyn huikeimmista oppimisretkistä on Marjan osallistuminen Smart City Expoon Barcelonassa, jossa hän pääsee syventymään älykkään kaupunkikehityksen globaaleihin näkökulmiin ja innovaatioihin.

 

Lisää ajankohtaisia nostoja suoraan sähköpostiisi?

Haluatko kuulla lisää ajankohtaisista viestinnän ilmiöistä ja Meditan kuulumisista? Kokoamme tarpeellisen tiedon säännöllisesti ilmestyvään uutiskirjeeseemme, jonka voit tilata omaan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *